I

I

miercuri

Liberalii nu mai vor să facă alianţe cu urmaşii FSN, fie ei PSD, PDL, UNPR


Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat că refuzul PSD de a asigura o guvernare alternativă actualei puteri împreună cu liberalii reprezintă un gest la fel de iresponsabil ca şi acţiunile actualului Guvern. Comentariile lui Antonescu apar după ce luni Victor Ponta, preşedintele PSD, afirmase că nu vede posibilă o guvernare comună cu PNL, el apreciind că electoratul trebuie să aleagă între măsurile de dreapta şi cele de stânga. “PNL vrea la guvernare în principiu singur, fără tot felul de succesori ai FSN, că sunt ei PDL, PSD sau UNPR. Când vom avea alegeri, anticipate sau nu, fiecare dintre noi o să ne batem să obţinem un scor care să ne permită să guvernăm singuri. Dacă cineva va obţine acel scor, va guverna singur. Din punctul meu de vedere, este la fel de iresponsabil ca şi ceea ce face Guvernul să nu încercăm să dăm o alternativă acum unei asemenea puteri precum cea care conduce România", a spus Antonescu.

Declaraţiile lui Antonescu au fost taxate rapid de pesedişti. Liviu Dragnea, secretarul-general al partidului cu trei trandafiri, i-a transmis lui Antonescu câteva critici camuflate sub forma unor sfaturi. “Sfatul meu pentru Crin Antonescu şi pentru liberali este să fie mult mai rezervaţi în expresii, pentru că vrem să prezentăm românilor două concepţii politice diferite, nu ne interesează să facem un program de guvernare plin de compromisuri”, a spus Dragnea. Cu toate acestea, el a precizat că partidul său va colabora cu PNL în cadrul opoziţiei din Parlament, pentru a se opune “abuzurilor Puterii”.

Preşedintele PNL Crin Antonescu a spus marţi că, în condiţiile în care deja este demarat procesul pentru o nouă moţiune de cenzură împotriva Guvernului, opoziţia ar trebui să discute o alternativă pe care s-o propună public, altfel fiind vorba doar de un joc de imagine.

"Să distingem: eu şi domnul Ponta nu formăm un personaj colectiv, dar deloc. Nu spunem şi nu facem aceleaşi lucruri. Am spus foarte clar că asta ar trebui să facem din punctul nostru de vedere, că suntem dispuşi s-o facem, domnul Ponta a spus că nu doreşte, că nu e cazul, " a spus Antonescu despre liderul social democrat Victor Ponta.

"Deschiderea noastră rămâne şi acum. Pentru că atâta vreme cât o moţiune de cenzură este deja iniţiată, sub o formă specială, dar e iniţiată, trebuie să am răspunsul pentru a doua zi, dacă moţiunea trece, pentru societate, pentru parlamentarii din arcul actualei majorităţi pe care eu îi chem să voteze moţiunea de cenzură cu mine, e normal să-i spun ce se întâmplă a doua zi.," a continuat Antonescu. "Pentru ce-i cer eu să părăsească o majoritate, să dea jos acest Guvern? Pentru a salva România din ghearele unui Guvern incompetent, dar trebuie să-i spun care e guvernul competent care a doua zi îl înlocuieşte. Această discuţie trebuia purtată cu PSD, sunt gata în continuare s-o port, nu e responsabilitatea mea dacă PSD nu consideră că trebuie purtată", spune liderul liberal.

Întrebat dacă, din această perspectivă, din punctul său de vedere moţiunea de cenzură pe care o propune PSD nu este o opţiune reală, ci mai mult un joc de imagine, preşedintele PNL a răspuns: "Da, aşa rezultă".

"Suntem gata oricând să discutăm şi cu PSD, şi cu UDMR, şi cu oricare dintre actualii parlamentari, indiferent cărui partid aparţin, chiar şi PDL, în măsura în care oamenii sunt conştienţi de proporţiile dezastrului şi de responsabilitatea pe care o au", s-a arătat deschis Antonescu.

Niciun comentariu: