I

I

joi

Regiunea autonoma maghiara

Liderii UDMR dau declaratii in presa maghiara despre victoria din Parlament * Regiunea autonoma maghiara va functiona din 2013 * In februarie 2009, Basescu spunea la Budapesta ca autonomia maghiara nu se va realiza niciodata * PDL a cedat pentru ca Basescu sa ia voturile ungurilor!
Saptamana trecuta proiectul UDMR de formare a regiunilor din Romania si reducerea lor de la 16 la 8 a trecut de Parlament prin aprobare tacita, datorita lipsei de cvorum. Senatorii PSD au acuzat imediat PDL ca proiectul a trecut printr-o manevra a grupului si ca este pretul intrarii UDMR la guvernare, dar si pentru votul maghiarimii acordat lui Traian Basescu in turul al doilea al alegerilor prezidentiale.
De unde Traian Basescu se batea cu pumnul in piept anul trecut ca Tinutul Secuiesc e o bazaconie si ca nu se poate intampla nimic, romanii sa stea linistiti, iata ca anul acesta, impreuna cu PDL, a aprobat tacit regiunea maghiarimii. Iata ce spunea Basescu in februarie anul trecut, chiar la Budapesta, la intrebarea unui ziarist maghiar: ”Ţinutul Secuiesc nu va fi niciodată autonom în România, iar nici un politician român nu va permite încălcarea Constituţiei, care prevede ca statul nostru este naţional, unitar şi suveran”. Uite ca PDL si UDMR au facut deja primul pas spre a permite autonomia. UDMR a multumit frumos si a trecut la actiune. Politicienii UDMR nu ascund faptul că noua organizare administrativă a României este un prilej pentru formarea de “regiuni de dezvoltare secuieşti”. Borboly Csaba, şeful Consiliului Judeţean Harghita recunoaşte într-o declaraţie dată cotidianului maghiar Kronika că “dezvoltarea în comun a regiunii este un pas mai departe în gestionarea propriului destin”, adică a obţinerii autonomiei aşa-zisului “ţinut secuiesc”.
Cele 16 regiuni de dezvoltare sunt:

1. Botoşani – Suceava
2. Bacău – Iaşi – Neamţ – Vaslui
3. Brăila – Buzău – Galaţi – Vrancea
4. Constanţa – Tulcea
5. Bucureşti
6. Călăraşi – Ialomiţa – Ilfov
7. Giurgiu – Teleorman
8. Dolj – Mehedinţi – Olt
9. Gorj – Vâlcea
10. Argeş – Dâmboviţa – Prahova
11. Arad – Caraş-Severin – Timiş
12. Alba – Hunedoara
13. Sibiu – Braşov
14. Covasna – Harghita – Mureş
15. Bistriţa-Năsăud – Cluj – Maramureş
16. Bihor – Sălaj – Satu-Mare

Asta-i Romania de azi!

Niciun comentariu: