I

I

joi

Discursul lui Hitler

Potrivit documentelor, care aparţin acum Arhivei Naţionale Britanice, Hitler le-a spus generalilor săi şi lui Heinrich Himmler, şeful SS, că fusese minţit şi trădat de toată lumea. Liderul nazist a susţinut că poporul german "merită să moară" pentru că nu a luptat suficient în timpul războiului.
Hitler nu şi-ar fi asumat eşecul din al Doilea Război Mondial, afirmând că responsabil este poporul german: "Toată lumea m-a minţit, toată lumea m-a înşelat, nimeni nu mi-a spus adevărul. Armata m-a minţit şi acum SS-ul m-a lăsat în voia sorţii. Poporul german nu a luptat eroic, merită să moară. Nu eu am pierdut războiul, ci poporul german", a susţinut Hitler.
Potrivit documentelor, Hitler ar fi fost "dărâmat" în acele ultime zile, înainte de a-l părăsi Himmler insistând că liderul nazist trebuia să părăsească Berlinul.
După ce a ţinut discursul, Hitler a avut o cădere nervoasă, arată documentele. De asemenea, Hitler era resemnat cu ideea că urma să moară. Spre deosebire de agitaţia din timpul discursului, în noaptea în care s-a sinucis Hitler ar fi fost "calm". 
Ministrul armamentului, Albert Speer, numit în funcţia respectivă pentru că era arhitectul preferat al Fuhrer-ului, a dezvăluit cum Hitler i-ar fi spus că moartea reprezenta o "eliberare" pentru el şi că ştia că războiul era pierdut.

Niciun comentariu: