I

I

vineri

Comunicat de presa privind modificarea Constitutiei








Partidul Național Liberal nu va participa la dezbaterile privind modificarea Constituției României, inițiate de președintele României. În plus, discuțiile privind revizuirea Legii fundamentale ar trebui să aibă loc în legislatura viitoare.
"Partidul Național Liberal are propriile sale opţiuni şi propriile sale proiecte, pe care le va pune în discuţie atunci când va fi cazul și în formele care sunt firești, pentru modificarea Constituției. Partidul Național Liberal nu acceptă însă să participe la o aşa-zisă discuţie, dezbatere și acțiune în vedere modificării Constituției, pe picior, când și cum are chef domnul Băsescu", a  declarat, joi, președintele PNL, Crin Antonescu, în cadrul unei conferințe de presă.
Liderul liberal a subliniat faptul că o modificare a Constituţie nu trebuie să se facă conjunctural, în fiecare an sau după fiecare schimbare de președinte sau guvern, ci trebuie făcută în urma unor dezbateri serioase, ca să dureze.
 "Noi respingem foarte clar diversiunea lui Traian Băsescu, încercarea sa de a modifica din nou agenda, pentru că sunt întrebări și probleme presante la care nu are răspuns și nu are soluții - probleme care ţin de situaţia economică, de situaţia socială, de criza instituțiilor românești, de criza statului român, de situația internaţională a statului român. Discuţia pentru modificarea Constituției nu poate fi făcută decât în viitorul Parlament şi atunci când va exista un climat propice dialogului politic între toate forțele reprezentative", a susținut președintele PNL, Crin Antonescu.
În ceea ce privește reducerea numărului de parlamentari, liderul liberal a precizat că această chestiune poate fi reglementată prin modificarea Legii electorale.
"Putem să modificăm Legea electorală, nu-i nevoie de modificarea Constituției, și să facem 300 de parlamentari. Nu avem niciun fel de opoziţie la un asemenea proiect. Nu din cauza referendumului, a cărui legitimitate profundă noi n-o recunoaștem, pentru că un referendum pe asemenea teme se face în conformitate cu toate practicile şi recomandările internaţionale, cu pregătire, cu dezbatere și, în general, nu se suprapune cu alte alegeri, ci pentru că suntem de acord cu faptul că o reducere a numărului de parlamentari se poate face fără a știrbi caracterul democratic al instituției parlamentare", a declarat președintele PNL.

Niciun comentariu: