I

I

luni

Prin noi insine

Criza inainte de a fi una economica a fost si este una MORALA. Bunul simt, grija fata de cei dragi, fata de ziua de maine, fata de tara si neamul tau, fata de semenii tai trebuie sa te indemne intotdeauna sa actionezi in acord cu legea, cu morala crestina in tot ceea ce intreprinzi in viata. Sa ai curajul sa-ti asumi raspunderea actelor tale si sa iesi in fata cu mult curaj sa spui ce gandesti, sa te ridici energic impotriva celor care incalca legea, care mint, a incompetentilor, a rau voitorilor care sufoca actul de conducere la toate nivelele in societate. A criminalilor care prin actiunile lor pun in pericol insasi esenta poporului tau, integritatea, suveranitatea si prosperitatea tarii tale!
Ceausescu milita la un moment dat pentru "ridicarea constiintei umane", pentru creerea super-omului capabil sa se ridice peste incercarile timpului. Ideea nu era una noua, super-omul ca idee se nascuse in Germania mult inainte ca comunistii sa apara pe fata pamantului.
Si ideea nu era deloc rea! In Romania s-a incercat cu generatiile nascute dupa 1967 sa se faca acest lucru. Si in parte s-a reusit: sunt generatii de excelenta in ceea ce priveste pregatirea profesionala, dragostea fata de tara si constiinta umana. Ma refer indeobste la cei care chiar au acceptat regula jocului si ca elevi, studenti s-au dedicat invataturii si au crezut in acest ideal. Va mai amintiti sloganul: "Invatati, invatati si iar invatati"? Oricat ar parea de ciudat unor politruci ai prezentului, intotdeauna am crezut in valabilitatea celor trei cuvinte pe care Ceausescu le rostea! Ideea nu-i apartinea insa, si-o insusise! Desi avea doar patru clase Ceausescu intelesese, ceea ce Basescu nu poate, nu vrea... are limitele lui... si anume: constiinta nu se ridica decat prin educatie! Calitatea umana este bogatia cea mai de pret a unei natiuni!
De aceea va spun:
1.Prin NOI insine trebuie sa gasim drumul spre EXECELENTA. Invatati, invatati si iar invatati! Numai asa vom putea invinge pentru neam si tara!
Basescu ne vrea un neam de needucati, ne ironizeaza dascalii, ne denigreaza institutiile, ne culpabilizeaza pentru neputintele, esecurile si ticalosiile lui si ale camarilei PDL.
2.Sa-i zdrobim prin cinste, combativitate si competenta. Ei au bani si puterea de a macula, puterea de a ingloda in datorii o natiune si frange destine, noi avem vointa si capacitate de a face diferenta in bine! Asta e incercarea timpului nostru: asta e piatra de hotar, sita unde se alege graul de neghina!
Nu va spun lucruri noi: sa ne primenim randurile invatand din greselile trecutului si cu mult curaj, cu multa vointa sa aratam acestor fesenisti(PDL-PSD-PC) cine sunt adevaratii luptatori pentru libertate, cine sunt LIBERALII!

Niciun comentariu: