I

I

vineri

FMI nu a cerut scaderea salariilor si a pensiilor!!!

FMI nu a specificat şi nici nu a insistat asupra tăierii salariilor bugetarilor în România, aceasta a fost decizia Guvernului României şi este important ca cei vulnerabili să fie protejaţi, a declarat joi, într-o conferinţă de presă, Caroline Atkinson, director pentru relaţii externe în cadrul FMI.
"Am convenit cu Guvernul României că trebuie restrânse cheltuielile bugetare, ca să punem programul pe picioare. Vreau să reamintesc că scopul final al programului este ca România să aibă finanţe publice solide, care să permită revenirea" economică, a precizat oficialul FMI. "Şi, bineînţeles, există posibilitatea unei combinaţii între reducerea cheltuielilor şi creşterea taxelor, măsuri prin care s-ar putea ajusta deficitul bugetar", a adăugat Caroline Atkinson.
"Guvernul României a ales să se concentreze pe reducerea cheltuielilor, în special pe tăierea salariilor. Aceasta a fost decizia Guvernului", a subliniat Atkinson, care, întrebată dacă FMI ar fi dispus la o renegociere a programului cu România, în condiţiile în care măsurile anunţate de Guvernul Boc au strânit controverse şi proteste, a evitat un răspuns direct.
"Nu există opţiuni simple când vorbim despre reduceri bugetare. Noi am precizat că, în România, ca în orice altă ţară, este foarte important ca cei vulnerabili să fie protejaţi, iar măsurile cu impact social major să fie limitate", a mai spus directorul pentru relaţii externe al FMI.

Niciun comentariu: